EnCase 8 forms heig...
 
Notifications
Clear all

EnCase 8 forms height problems

6 Posts
5 Users
0 Reactions
2,344 Views
(@ebmetric)
Posts: 10
Active Member
Topic starter
 

Hi there,

Recently I have issues with EnCase8 forms, when I open some forms their height goes out of borders and I can't see buttons. Maybe someone had similar issues and could give an advice? )

 
Posted : 07/05/2019 8:59 am
(@hommy0)
Posts: 98
Trusted Member
 

Hi,

The issue you are describing might be due to screen resolution, or if the font type and/or size have been adjusted (from the Tools > Options menu).

Just a couple of thoughts.

Out of curiosity what dialogs are you experiencing this issue with?

Regards

 
Posted : 07/05/2019 3:27 pm
Simon Key
(@sdckey)
Posts: 9
Active Member
 

If the dialog in question is sizeable, like the Evidence Processor dialog, you should be able to resize it to fit the current resolution by double-clicking the title bar.

 
Posted : 09/05/2019 8:05 am
(@ebmetric)
Posts: 10
Active Member
Topic starter
 

Hi,

The issue you are describing might be due to screen resolution, or if the font type and/or size have been adjusted (from the Tools > Options menu).

Just a couple of thoughts.

Out of curiosity what dialogs are you experiencing this issue with?

Regards

Screen resolution hasn't been changes, nor font size (tried variations of it already, didn't help). For example [Add raw image] form is out of screen and I don't see buttons.

If the dialog in question is sizeable, like the Evidence Processor dialog, you should be able to resize it to fit the current resolution by double-clicking the title bar.

Dialog isn't sizable, so double click doesn't work.

Still haven't found solution for this strange issue. Don't believe, that I'm first to encounter problem like this. )

 
Posted : 13/05/2019 9:28 am
pbobby
(@pbobby)
Posts: 239
Estimable Member
 

I know the solution.

Right click desktop, Display Settings.

Change the size of text, apps, and other items to 100%.

 
Posted : 22/05/2019 2:33 pm
(@medwards)
Posts: 1
New Member
 

I experienced this issue today and none of the proposed solutions above would work. I think the issue occurred after I moved from my bigger screen at work to a smaller screen at home.  After much trial and error I was able to resolve the issue by resetting the Fonts to default:

Tools>Options>Fonts>Set Defaults.

I think this is defiantly a bug, hopefully the developers see this and work on a solution. As it is a real pain. 

 
Posted : 19/04/2024 1:57 pm
Share: